Nikii oldala.

Ne legyél hülye. Ne barátkozz olyanokkal, akik először tök aranyosak aztán tükörnek néznek téged !!

Sziaa.^^

Sp

Itt mindent megtuhatsz Éder Krisztián "SP"-ről !! Csak figyelj !!

Élete 

1988. november 30-án született. Már gyermekkorától kezdve szorosan kötődött a zenéhez. Nyolc évig tanult zongorázni és énekelni a Soproni Zeneiskolában. Sok-sok stílus és zenei irányzat után tizenkét éves korában kötött ki az R&B/Hiphop zenénél. Két barátjával kiegészülve dalokat csináltak saját maguk szórakoztatására. Később még ketten csatlakoztak a csapathoz, így alakult meg a Helyszínelők formáció. Egy kislemezük készült el, volt pár fellépésük is, de 2005-ben feloszlottak.

Az SP-név eredete 

SP nevének eredetét úgy mesélte el, hogy gyerekkorában gyakran játszott kosárlabdát a barátaival és gyorsasága miatt nevezték el őt a híres rajzfilmfiguráról, Speedy Gonzales-ről, amelyből később csak az SP rövidítés maradt meg.

Underground-korszak 2006-2008 

A formáció feloszlása után SP szólókarrierbe kezdett. 2006-ban készült egy 6 számos EP lemeze Srác a szomszéd házból címmel és hozzá egy alacsony költségvetésű internetes videoklip is érlek hogy címmel. Ez a szám jelentette SP-nek az áttörést.

Ezt követően csinálta meg első albumát Kölyök címmel, amelyen 13 szám hallható és olyan nevek működtek rajta közre, mint Siska Finuccsi vagy FankaDeli. SP második internetes videoklipje az ezen az albumon szereplő Holnaptól című számhoz készült.

2007 végén SP-t megválasztották az év hiphop felfedezettjének, ami nagy elismerés volt a fiatal rappernek. Később az Animal Cannibals által rendezett It's Right Hip-Hop Jam-en 3. helyezést ért el. Ennek is köszönhetően bevették egy hazai underground kiadóba, a Mideastouch crew-ba, ahol olyan nevek vannak jelen közreműködőként, mint például Pixa, a Hősök vagy Fluor Filigran. 2008 júniusában SP elkészítette második albumát, a Standardot, melynek Pixa volt a producere.

Standard 2008-tól 

Az első kislemez és videoklip az Állj meg című számból készült, amely SP első olyan klipje, amelyet játszottak a magyar zenei csatornák is. A dal és a klip sikerét jelzi, hogy VIVA TV slágerlistáján a 2. helyet érte el. Az album rendkívül jó kritikákat kapott a hazai újságoktól és webmagazinoktól.

SP-t az Állj meg sikere után több hazai nagy kiadó is megkereste lemezszerződéssel, de az ő választása egy új, hazai kiadóra esett, a Bedlam Records-ra. A kiadó vezetője Papp Gergely és olyan előadói között van Pixa, Deeja, Papa Jo, Hybrid és a V.S.O.P..

A második kislemez SP Kérlek hogy című számának felújított változata, amely Kérlek hogy II címmel debütált a VIVA TV-n 2008. október 2-án.

2009. június 4-én SP történelmet írt a VIVA Cometen, ugyanis megnyerte mindkét díjat, amiben jelölték (Legjobb új előadó, Legjobb férfi előadó). Ilyen még sem előadónak, sem csapatnak nem sikerült eddig a Cometen. Ezután SP leszerződött a Gold Recordsszal.

Special 2009-től 

2009. augusztus 29-én jelent meg SP harmadik albumának első kislemeze és videoklipje, mely a Kép Maradsz című számából készült, mellyel első alkalommal vezette a VIVA Chart-ot. A klipben két párhuzamos jelenet van: Az egyikben egy történet, miszerint SP a egy titkos szórakozóhelyen megismerkedik egy lánnyal, akit Pápai Gyöngyi modell alakít, a másikban egy tánckoreográfia, melyben SP a Csillag születikben feltűnt Bad Boyz hiphop táncegyüttes tagjaival táncol. A Kép Maradsz a VIVA TV év végi 100-as listáján az 5. helyet érte el, így a klip 2009 legjátszottabb magyar klipje lett a zenecsatornán.

2009. november 30-án (SP 21. születésnapján) jelent meg SP harmadik albuma SPECIAL címmel, mellyel első alkalommal került fel a Magyar Albumeladási Listára. Ez az albuma eltér az előzőektől, mivel nem Rap album, hanem inkább Dance/Pop stílusú és az eddigi számos közreműködéssel ellentétben csak egy duett hallható rajta, mely a Megasztár 4. szériájából ismert vietnami származású R&B énekesnővel, Hiennel készült. Az albummal párhuzamosan megjelent egy riportkönyv, mely az énekessel készült és az SP-ről szóló történeteket és fényképeket tartalmaz.

2010. március 4-én jelent meg a Special másik videoklipje, amelyet a Ne add fel című számhoz forgattak. A dalhoz készült egy angol nyelvű videoklip is, melynek a címe Take Me Back. A videoklipben a Kép maradszhoz hasonlóan párhuzamosan egy történet és egy tánckoreográfia látható, amiben SP ismét a Bad Boyz együttes tagjaival táncol. A klipben SP egy vallatószobában van két vallatótiszttel, akiket Puskás Peti és Tóth Olivér alakítanak. A szobán kívül található Iszak Eszter, aki SP barátnőjét alakítja a klipben.

2010. június 17-én SP-t ismét két kategóriában jelölték a VIVA Cometen a Legjobb Férfi Előadó és a Legjobb Videoklip kategóriában. Abban az évben SP-nek csak az előbbi jelölését sikerült díjra váltania, mivel a legjobb videoklipnek Hien Túl szép című klipjét választotta a szakmai zsűri.

2010 július 21-én jelent meg a lemez harmadik videoklipje a Más volt című dalhoz. Az album többi dalához hasonlóan a Más volt is elérte az első helyet a VIVA Chart-on.

Kölyök 22 és első nagy-koncert 2011-től 

Már a Más volt című dal videoklipjének végén is elhangzik egy kisebb részlet SP új lemezének egyik dalából. A teljes dalhoz készült klip 2010 november 22-én jelent meg Szólj rám címmel majd 8 nappal később, 2010. november 30-án (SP 22. születésnapján) megjelent SP 4. albuma Kölyök22 címmel, utalva ezzel az első albumára. Az album később a MAHASZ albumeladási listán 2. lett, a Szólj rám című dal klipje pedig elérte a VIVA Chart-on az első helyet, amely SP 5. listavezető száma lett.

2011. február 14-én jelent meg az album második videoklipje a Nevem SP című dalhoz, amelynek közvetlen folytatása 2011. március 12-én jelent meg a Szeretlek című dalból.

2011. március 19-én került megrendezésre SP első nagy koncertje a budapesti Sportmax Szabadidőközpontban. A koncert a Nevem SP elnevezést kapta és közreműködőként részt vettek az eseményem Fluor, Brasch Bence, a Stereo 2.0, Düki, Pixa, Siska Finuccsi és Szakos Krisztián.


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 129
Tegnapi: 195
Heti: 324
Havi: 2 298
Össz.: 467 562

Látogatottság növelés
Oldal: Éder Krisztián "SP".^^
Nikii oldala. - © 2008 - 2018 - nikiioldala.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével a weboldalkészítés gyors! Itt kezdődik a saját weboldalkészítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: cigány szavak - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »